Acest echipament medical este recomandat pentru persoanele care au dificultati de deplasare. Poate fi vorba despre persoane varstnice sau chiar copii, aflati in imposibilitatea de a se deplasa fara ajutor, din diferite cauze. Astfel ca, un cadru de mers poate sa ajute, in ideea in care poate oferi mai multa mobilitate. Utilizarea sa necesita o buna aderenta si ca dispozitivul sa fie bine adaptat pentru traseele care se parcurg cu ajutorul sau.

Iata cateva sfaturi care ajuta la alegerea acestui dispozitiv, care poate fi atat de important la un moment dat in viata unei persoane.

Factori importanti pentru alegerea unui cadru de mers adecvat

Alegerea unui cadru ortopedic se realizeaza in functie de abilitatile utilizatorului si de locul in care va fi folosit. Pe piata de profil exista doua astfel de tipuri de echipamente medicale: cadre cu rotile sau cadre de mers fixe.

Cadrul de mers fara rotile

Un cadru de mers poate inlocui un baston, oferind un sprijin mai bun pentru pacient. Acest echipament le este potrivit persoanelor care merg pe distante scurte in interior. Utilizatorul trebuie sa fie capabil sa ridice piciorul cu fiecare pas. Persoanele fara putere in brate vor avea dificultati in a merge cu el, cadrele cu roti fiind mai potrivite pentru acest tip de pacient.

Cadru de mers | cadru ortopedic | MagazinulOrtopedic.ro

Cadru de mers

Cadrele de mers cu roti

Cadrele de mers cu roti necesita mai putin efort la utilizare. Utilizatorul nu trebuie sa ridice caruciorul pentru a inainta. Rotile sunt cele care fac posibila deplasarea. Pentru utilizarea in aer liber, cel mai bine este sa se opteze pentru un rollator cu 3 sau 4 roti. Acestea sunt echipate cu frane si roti care absorb socurile si pot fi folosite in siguranta pentru cumparaturi sau plimbari. Cadrele de mers pe doua roti sunt mai potrivite pentru utilizarea in interior, deoarece rotile mici nu asigura absorbtia socurilor pe terenuri mai putin circulabile.

Din MagazinulOrtopedic.ro pot fi achizitionate tipuri de cadrea care ajuta intr-un mod esential la deplasarea unei persoane, in functie de nevoi.