Sindromul burnout este o problema cat se poate de reala a societatii actuale, din ce in ce mai intalnita, iar faptul ca este insotit de sentimente de neajutorare si pierdere a sperantei pentru mai bine este un motiv suficient pentru ca persoanele afectate sa caute ajutor de specialitate la un psihoterapeut in Iasi, la PSY AA Concept.

O explicatie in termeni cat mai simpli a ceea ce reprezinta sindromul burnout este epuizare totala si sentimentul de a fi coplesit, fie de task-urile de la serviciu, fie de responsabilitatile din viata personala.

Cum poate ajuta un psihoterapeut persoanele cu sindrom burnout?

Exista cativa pasi pe care psihoterapeutul ii va parcurge impreuna cu o persoana afectata de sindromul burnout, explicati in cele ce urmeaza.

In primul rand, terapeutul isi va ajuta pacientul sa isi evalueze propriile valori, nevoi, dorinte si aspiratii, pentru ca acesta sa isi poata croi drum catre o schimbare radicala in bine. Gandurile depresive si emotiile negative sunt frecvente in sindromul burnout, iar sedintele de psihoterapie ajuta la diminuarea sentimentului de neputinta cauzat de burnout.

Apoi, pentru ca sindromul burnout isi poate avea radacinile in interactiunile cu ceilalti, terapeutul va ajuta pacientul sa isi examineze tiparele de comunicare si sa identifice relatiile toxice pe care le are, de exemplu, cu superiorii de la serviciu. Impreuna cu terapeutul, persoana afectata va gasi o maniera prin care va fi capabila sa impuna limite si va reusi sa managerieze eficient comunicarea defectuoasa.

Psihoterapeut in Iasi | consiliere psihologica in Iasi | PSYAA.ro

sindromul burnout

In cele din urma, reflectand atent asupra aspectelor mentionate anterior cu ajutorul unui terapeut, o persoana care sufera de sindromul burnout va reusi sa gestioneze situatiile dificile într-un mod care nu ii va afecta sanatatea mintala.

O idee excelenta pentru cei care lucreaza constant sub presiune si se simt epuizati psihic este sa caute ajutor de specialitate. Prin intermediul site-ului PSYAA.ro poate fi contactat un specialist care ofera consultanta necesara, confidentialitatea fiind asigurata. Sedintele de consiliere psihologica in Iasi pot fi tinute la cabinet sau chiar intr-o alta locatie, stabilita de comun acord.