Este foarte important ca in mediul ambient sa existe un aer curat si respirabil, atat pentru buna functionare a intreg corpului, cat si pentru o stare mentala mult mai buna. Exista asadar o serie de plante purificatoare, tocmai bune pentru apartament care ajuta la curatarea aerului.

Cele mai cunoscute plante purificatoare

  • Orhideea, chiar daca poate parea o planta dificil de ingrijit este una dintre cele mai potrivite plante de apartament. Ea elibereaza in spatiu oxigen si purifica aerul din incapere, fiind foarte buna atat pentru living, cat si pentru dormitor. Gospodinele trebuie sa aiba mare grija sa nu tina floarea in bataia soarelui si nici sa nu o ude excesiv.

  • Palmierul are un aspect exotic, dar este foarte usor de ingrijit. Aceasta filtreaza foarte bine benzenul si monoxidul de carbon care se pot afla in mediu, asigurand locuitorilor casei un aer curat si proaspat.

  • Aloe vera nu este utilizata doar in scopuri medicinale, ci este si una dintre speciile care filtreaza foarte bine aerul. Aceasta planta poate fi tinuta in camerele de zi, dar si in spatiile umede.

  • Crinul pacii se numara, de asemenea, printe plantele care au efecte benefice pentru organism, reusind sa aduca o stare generala de bine. Aceasta planta poate elimina chiar si substantele care se regasesc in fumul de tigara sau acetona, avand pe langa toate acestea si un efect dezumidificator.

  • Iedera sau planta feng shui are, pe langa aspectul sau decorativ, si proprietati de curatare a aerului, fiind recomandata a se aseza in dormitor.

  • Limba soacrei este o planta foarte des intalnita in apartamente, ea putand fi pozitionata chiar si in bucatarie, dar si in spatiile de la birou. Dispune de mari capacitati de purificare si eliminare din aer a multor substante nocive pentru om.

  • Ficusul de cauciuc curata aerul si il purifica, eliminand astfel substantele chimice din incaperi.

  • Feriga are proprietati benefice reusind sa dezumidifice foarte bine aerul. De asemenea este declarata una din cele mai bune plante de apartament care ajuta la curatarea aerului.

  • Iedera are un efect benefic impotriva diferitelor tipuri de alergii si a formelor usoare de astm. De asemenea, ea contribuie si la indepartarea substantelor nocive care se elimina prin fumul de tigara, sau care se regasesc in diversi detergenti.