Unele pericole rutiere, cum ar fi gropi in carosabil, cioburi de sticla sau pietre marunte pe sosea, sunt uneori dificil de evitat. Alte pericole, cum ar fi presiunea incorecta, viteza excesiva sau supraincarcarea vehiculului sunt trei factori de risc pe care orice sofer ii poate controla urmand cateva recoamandari ale producatorului.

Conducerea cu anvelope prea mult umflate sau prea putin umflate, reduce simtitor durata de viata a anvelopei, confortul de conducere, franarea si tractiunea autovehiculului. Presiunea insuficienta creeaza o prabusire a anvelopei cu urmatoarele consecinte: riscuri mai mari de incalzire si, prin urmare, spargere, cresterea rezistentei la rulare si uzura permanenta. In cele din urma, rezulta deteriorarea precoce a anvelopei. Presiunea excesiva reducere aderenta, reduce durata de viata si creste riscul uzurii neregulate.

Daca o anvelopa loveste un obstacol pe sosea, consecintele impactului vor fi amplificate de viteza. In cele din urma, la o viteza prea mare, riscati mult mai mult decat un set de anvelope! Supuse unor viteze excesive, anvelopele se pot incalzi dincolo de limita lor maxima. Pot aparea accidente, cum ar fi spargerea brusca sau explozia. Este bine ca soferii sa previna aceste situatii prin controlul tuturor factorilor, atat inainte de a urca la volan, cat si in timpul deplasarii. Cand observati ca o anvelopa este deteriorata, inlocuiti-o imediat cu roata de rezerva si achizitionati cat mai repede anvelope noi sau second hand de calitate superioara.

Pentru a evita supraincarcarea, verificati nivelul maxim de incarcare al anvelopei. Veti gasi aceasta informatie pe laterala cauciucului. Este recomandat sa nu se depaseasca sarcina maxima specificata, pentru ca aceasta atrage dupa sine supraincalzirea anvelopelor ce duce la spargere si de aici un intreg lant de situatii neplacute ce pot fi usor de evitat daca urmati recomandarile producatorului.

Cauciucuri second hand – cauciucauto.ro

cauciucuri second hand

Pe site-ul cauciucauto.ro puteti gasi cauciucuri second hand si noi, de vara, iarna sau all season, care sa fie de folos in situatii critice. Este firesc ca orice sofer sa caute cele mai bune cauciucuri pentru masina sa, iar daca acestea sunt la un pret bun, atunci satisfactia se dubleaza. Pe langa varietatea de anvelope, la Cauciucauto.ro soferii pot beneficia de service pentru roti, vulcanizare mobila si hotel de anvelope. Este mai mult decat niste simple asteptari!