Cine nu-si doreste o rulota pe care sa o foloseasca in toate vacantele. Cu un buget mic, persoanele ce detin o rulota, se pot bucura de vacante prelungite oriunde in tara sau in lume. Insa, inainte de fiecare plecare ar trebui ca proprietarii sa verifice toate functiile rulotei, iar anual sau la fiecare 2 ani, in functie de tipul rulotei, sa se efectueze controlul tehnic.

Rulotele sunt vehicule terestre destinate a fi locuite temporar sau sezonier in scopul vacantelor si recreeri. Se pot misca doar prin remorcare si nu au nicio interdictie de rulare pe sosele sau autostrazi. In cartea tehnica trebuie sa fie mentionate: tipul caroseriei (rulota), tipul de propulsie, faptul ca nu este utilizat pentru transportul de marfuri si daca este considerat usor (mai usor de 3.5 tone) sau greu (mai mult de 3.5 tone). In functie de greutatea rulotei exista doua tipuri de controale tehnice.

Ca toate vehiculele, controlul tehnic al rulotelor sunt supuse controlului tehnic periodic.

Controlul tehnic al rulotelor

Cele ale caror greutate totala admisa este mai mica de 3.5 tone sunt supuse aceluiasi control ca si autoturismele. Incepand din 2008, rulotele pe al caror certificat de inregistrare sunt mentionate anumite caracteristici, sunt scutite de examenul suplimentar de poluare, in rest verificandu-se toate celelalte 9 functii. Rulotele cu greutate mai mare de 3.5 tone sunt considerate grele si trebuie aplicata legislatia pentru acest tip de vehicul.

Pentru rulotele usoare prima inspectie tehnica trebuie realizata dupa 4 ani de la data primei puneri in functiune, continuand cu o frecventa la fiecare 2 ani. Pentru rulotele grele prima inspectie trebuie realizata dupa 1 an de la data primei puneri in functiune, apoi in fiecare an.

Pentru inspectie tehnica periodica in Bucuresti, statia Alfa Motors din sector 6, sta la dispozitia tuturor detinatorilor de autoturisme usoare sau grele, cu servicii de calitate si preturi bune. Accesati www.alfaitp.ro si consultati detaliile puse la dispozitie de echipa Alfa Motors. Pentru orice nelamuriri sau informatii suplimentare despre ITP ieftin in Bucuresti, nu ezitati sa contactati telefonic sau chiar fizic, pe B-dul Timisoara din sector 6.