Conform statisticilor, sanatatea cardiovasculara este un lux, mai ales in Romania, tara in care multi pacienti se confrunta cu probleme ale inimii fie din cauza alimentatiei nepotrivite, fie din cauza nivelului mult prea ridicat de stres la care sunt supusi.

Pentru monitorizarea constanta a starii de sanatate a inimii, conteaza foarte mult ca pacientul sa aiba la indemana un tensiometru, un dispozitiv medical folosit pentru verificarea tensiunii arteriale. Este folosit, de regula, si in spitale, fiind printre primele investigatii facute pacientului atunci cand soseste in sala de urgente, mai ales atunci cand acuza dureri puternice la nivelul inimii.

Tensiometru – dispozitiv care nu trebuie sa lipseasca din casa niciunui pacient

Inregistrarea si monitorizarea tensiunii arteriale se realizeaza simplist cu ajutorul unui astfel de dispozitiv. Tot ce conteaza este ca pacientul sau utilizatorul sa fie linistit si sa nu vorbeasca in timp ce aparatul preia datele cu privire la puls si la tensiune, astfel incat rezultatele sa fie cat mai precise. Se recomanda utilizarea sa atat dimineata, cat si seara. In timpul zilei, cand pacientul este activ, exista riscul ca rezultatul afisat sa nu prezinte tocmai realitatea. Tot in categoria dispozitivelor medicale pe care oricine trebuie sa le aiba acasa intra si pulsoximetrul, aparatul prin intermediul caruia se verifica nivelul de saturatie de oxigen din sange.

Tensiometru | pulsoximetru | Med-Tehnica.ro

tensiometru

Valorile normale ale tensiunii arteriale in functie de varsta

Med-Tehnica.ro pune la dispozitia tuturor cumparatorilor produse medicale de o calitate ridicata, disponibile la preturi accesibile, printre care se numara si aceste dispozitive. Adolescentii cu varsta cuprinsa intre 13 si 18 ani trebuie sa aiba 110/ 65 mm Hg, in timp ce adultii tineri si adultii care se afla in intervalul de varsta 18 si 39 de ani trebuie sa aiba 120/ 70 mm Hg. Lucrurile se schimba cand intervalul de varsta avanseaza la 40 si 59 de ani, unde valorile normale se incadreaza la 125/ 78 mm Hg. In cele din urma, pacientii cu varsta de peste 60 de ani o tensiune arteriala cu valorile 130/ 75 mm Hg este considerata a fi normala.