Cand si de ce se efectueaza o extractie de masea? Multi pacienti nu stiu cand trebuie sa isi extraga molarii de minte, cand au nevoie de o extractie dentara sau care sunt metodele chirurgicale recomandate.

La Elveto Dent, un cabinet stomatologic din sector 2, Bucuresti, procedurile au loc doar sub atenta monitorizare a specialistilor, precum si dupa investigatii complete care demonstreaza ca dintele nu mai poate fi salvat.

Multi medici recomanda extractia atunci cand pacientii se confrunta cu fracturi dentare imposibil de tratat, ori in cazul parodontitei avantase. De asemenea, atunci cand dintii sunt pozitionat incorect si nu pot fi corectati prin tehnici ortodontice.

Exista numeroase motive pentru care se recomanda extractiile dentare, ce pot fi simple sau chirurgicale. Prima procedura, cea simpla, este des intalnita, insa daca situatia se complica si accesul la radacina este ingreunat, se va opta pentru tehnicile chirurgicale.

Extractie de masea de minte: este obligatorie?

Durerea provocata de molarii de minte este destul de des intalnita la pacienti. De multe ori, oamenii se intreaba daca este nevoie cu adevarat de extractie sau nu, tratand durerile de unii singuri, acasa. Stomatologii recomanda extractia doar dupa ce au observat necesitatea cu ajutorul unei radiografii, ori atunci cand durerile sunt foarte deranjante.

Cabinet stomatologic din sector 2 | Extractie de masea | CabinetStomatologicSector2.ro

cabinet stomatologic din sector 2

Molarii de minte apar de obicei in adolescenta. Nu este nevoie extractia la momentul respectiv, doar daca durerea este insuportabila, ori daca molarii modifica pozitia celorlalti dinti. Procedura de extractie nu este una complicata in majoritatea cazurilor, insa oamenilor le este totusi teama. Pentru ca totul sa aiba loc intr-un mediu placut, pacientul trebuie sa aiba incredere in medic.

Sunt scumpe extractiile de masele?

Cu toate ca preturile depind in functie de caz, specialistii de la CabinetStomatologicSector2.ro pun la dispozitie toate costurile procedurilor. Preturile pentru o extractie la Elveto Dent variaza intre 190-300, insa la acestea se pot adauga preturile altor proceduri. Programarile pentru o extractie dentara in maxima siguranta, cu atentie sporita se pot face telefonic, utilizand informatiile disponibile pe site.