Este usor de determinat cel mai bun moment pentru a calatori in Madagascar, deoarece aceasta tara cu un ecosistem unic are un sezon uscat si un sezon ploios. Ciclonii devastatori sunt prezenti, mai ales iarna.

Cel mai bun moment pentru a vizita tara este din mai pana in octombrie, deoarece aceasta este perioada sezonului uscat. Ploaia si ciclonii apar de la mijlocul lunii noiembrie pana la mijlocul lunii aprilie.

De asemenea, trebuie retinut ca lunile iulie si august sunt cele mai reci luni, cu o temperatura medie de 4 ° C. Prin urmare, este de preferat sa se viziteze tara intre aprilie si mai sau intre septembrie si noiembrie. Primavara si toamna sunt momentele recomandate pentru a calatori in Madagascar.

Pe coasta de est se afla cele mai mari paduri de pe insula si aceasta este partea cea mai umeda. Furtunile si ciclonii lovesc adesea aceasta regiune. In contrast, zonele centrale sunt mai reci si mai uscate. Clima variaza pe coasta de vest, care depinde in principal de sezonul uscat si sezonul ploios. Sud-estul Madagascarului are climatul cel mai uscat de pe insula.

Cel mai bun moment pentru a calatori in nordul Madagascarului

Clima este tropicala in nordul Madagascarului, cu temperaturi medii intre 25 ° C si 30 ° C in timpul sezonului ploios. Din mai pana la mijlocul lunii noiembrie, sezonul uscat inregistreaza temperaturi mai placute si o rata scazuta de precipitatii.

Daca se intentioneaza vizitarea Antisaranana, Ambanja, Antalaha sau Mahajanga din nordul tarii, climatul sau tropical semi-arid va permite turistilor sa mearga acolo practic tot timpul anului. In noiembrie, furtunile sunt destul de severe in aceasta regiune. Intre aprilie si octombrie, temperaturile cresc considerabil, iar primavara ar fi atunci cel mai bun moment pentru a vizita aceste regiuni din Madagascar.

Cel mai bun moment pentru a calatori in estul Madagascarului

Pentru a vizita Antananarivo si Parcul National Andasibe-Mantadia sau plajele de pe coasta de est, cea mai buna perioada este septembrie, octombrie si noiembrie. Pe scurt, din mai pana in decembrie este o optiune buna pentru a calatori pe coasta de est a Madagascarului, dar este de preferat perioada din septembrie pana in noiembrie.