Caracteristicile unei carti bune pentru care reprezentantii unui anticariat sunt dispusi sa plateasca mai mult

In ziua de azi, aproape orice poate fi cumparat in regim „second hand” – de la masini la haine, de la incaltaminte la carti, de la bijuterii la electrocasnice. Din cauza unei economii din ce in ce mai precare, oamenii aleg sa isi vanda lucrurile deja folosite, insa in stare perfecta, si sa cumpere lucruri folosite de alte persoane.

In cazul cartilor, lucrurile sunt foarte simple. Cei care au in biblioteca zeci sau chiar sute de volume, pe care nimeni nu le-a mai rasfoit de ani la rand, le pot vinde celor care posteaza pe internet anunturi de genul „cumpar carti la kg”. Specialistii sfatuiesc persoanele care iau aceasta decizie sa aleaga o firma serioasa de cumparari de carti din Bucuresti, care sa trimita o echipa la domiciliu, care sa faca o evaluare corecta si sa ofere un pret bun pe cartile oferite. O incursiune pe site-ul cumparcarti.ro ii va ajuta pe cei care doresc sa vanda carti sa ia cea mai buna decizie in acest sens.

Cum trebuie sa fie o carte vanduta pentru a fi cat mai bine evaluata?

La fel ca orice alt bun, cartea care urmeaza sa fie vanduta trebuie sa fie in stare foarte buna, aproape impecabila, sa nu aiba copertile indoite, foi rupte, patate, sa nu aiba urme vizibile de utilizare, indiferent de anul aparitiei si de anii petrecuti in biblioteca. In plus, o carte veche va fi cu atat mai valoroasa cu cat are si semnatura autorului, un autograf sau o dedicatie; chiar daca este semnat pentru altcineva, acea carte va fi, cu siguranta, mult mai bine evaluata.

Pentru a obtine un pret cat mai bun, cartea trebuie sa fie curata, iar daca este vorba despre mai multe carti, inainte de a sosi reprezentantii anticariatului Cumpar Carti clientii trebuie sa le stearga de praf, sa le aseze in cutii sau sa le depoziteze in asa fel incat sa usureze munca specialistilor care urmeaza sa le evalueze.

Cumparari de carti din Bucuresti | cumpar carti la kg | cumparcarti.ro

cumparari de carti din Bucuresti

Inainte de a le vinde, clientii le pot oferi reprezentantilor companiei si detalii despre anul aparitiei, chiar si despre incarcatura sentimentala si importanta pe care o are sau pe care a avut-o cartea in viata lor. Asadar, cu cat cartile sunt mai bine intretinute si au unele caracteristici distincte, cu cat sunt mai vechi si cu o semnificatie literara mai mare, cu atat vor fi mai bine valorificate.