Fructul kiwi este de origine chineza si inca din cele mai vechi timpuri a fost evaluat pentru proprietatile sale medicinale. Introdus in categoria fructelor exotice, kiwi, ajunge cel mai des in boluri de fructe, salate si piureuri. In deserturi este folosit in stare proaspata, deoarece contine o enzima care tinde sa descompuna proteinele de lapte destul de repede. Insa pentru a profita din plin de valoarea sa nutritiva, cel mai bun mod de a-l consuma este ca un fruct brut. Acest fruct este incarcat cu vitamine si minerale esentiale si lucreaza in multe feluri pentru a oferi un impuls nutritional.

Cinci beneficii ale fructului kiwi?

1. Sursa mare de vitamina C

Vitamina C actioneaza ca un antioxidant puternic, eliminand radicalii liberi care ar putea provoca inflamatii sau cancer. De asemenea, ajuta la stimularea imunitatii organismului impotriva agentilor patogeni nocivi.

2. Tulburari ale somnului

Potrivit unui studiu efectuat de catre Universitatea de Medicina din Taipei, numeroase studii au aratat ca fructele kiwi contin multi compusi utili din punct de vedere medical, dintre care antioxidantii si serotonina care pot fi benefice in tratamentul tulburarilor de somn. Consumand doua fructe kiwi cu o ora inainte de culcare, va poate ajuta foarte mult la inducerea somnului.

3. Sursa buna a fibrei dietetice

Acest fruct exotic este incarcat cu fibre dietetice, care ajuta la prevenirea numeroaselor boli. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Leeds, consumul crescut de alimente bogate in fibre poate reduce riscul atat al bolilor cardiovasculare (CVD), cat si al bolilor coronariene (CHD). De asemenea, faciliteaza scaderea in greutate si este adesea recomandat diabeticilor.

4. Ajuta la digestie

Fructele de kiwi contin o enzima cunoscuta sub numele de actinidina, care este cunoscuta pentru proprietatile sale de dizolvare a proteinelor, similara cu cea a papainului din papaya. Acesta este motivul pentru care este utilizat in mod obisnuit ca un factor de fragezire pentru carne. In plus, ajuta la digestia proteinelor in organism si este, de asemenea, cunoscut pentru ca ajuta pacientii care sufera de sindromul intestinului iritabil.

5. Combaterea imbatranirii

Sursa de vitamina C impreuna cu vitamina E, imbunatatesc elasticitatea pielii si incetinesc procesul de imbatranire.