Al treilea rand de molari, cunoscut si sub denumirea de masele de minte, apar de obicei, ultimii din cei 32 de dinti care erup in gura, cel mai frecvent intre 17 si 25 de ani. Aceste masele sunt situate in partea din spate a arcadelor dentare, aproape de articulatie.

Termenul de ”masea de minte” rezulta din ideea ca acesti molari apar in timpul perioadei asociate, in mod obisnuit, cu maturizarea. In majoritatea cazurilor, lipsa spatiului din gura nu permite ca dintii de intelepciune sa iasa in evidenta si sa fie pe deplin functionali. Cand se intampla acest lucru, dintele se poate bloca intr-o pozitie nedorita sau potential periculoasa. Daca este lasat netratata, maseaua de minte care inca nu a erupt poate contribui la dezvoltarea infectiei, la deteriorarea altor dinti si chiar la chisturi si tumori.

Exista mai multe tipuri sau grade ale eruptiei in functie de adancimea reala a dintelui in maxilar. Este posibil ca partea superioara a coroanei sa fie erupta din os, dar gingia inca acopera o parte sau intreaga coroana si nu este pozitionata corect in jurul dintelui. Intrucat este dificil de pastrat zona curata, mancarea poate ramane blocata sub gingie, astfel aparand carii sau infectii ce cauzeaza dureri si umflaturi.

Mai exista posibilitatea ca maseaua de minte sa erupa, insa coroana sa ramana partial blocata sub gingie si osul maxilar. Din nou, deoarece este dificil de igienizat, infectiile pot aparea frecvent. Se poate intampla ca dintele sa fie complet inclusi in osul maxilar, lucru care va necesita tehnici de extractie mai complexe.

Motivul care sta la baza extractiei maselelor de minte este adesea din cauza unei probleme active, cum ar fi durerea, tumefierea, dezintegrarea sau infectia, insa si ca masura prevenitva pentru a evita probleme viitoare semnificative. Daca exista probleme la nivelul maselelor de minte care nu sunt tratate la timp, pot aparea o serie de consecinte potential daunatoare, inclusiv deteriorarea dintilor adiacenti, infectii, boli sau suprapunerea dintilor.

Extractie de masea de minte la doar 200 de lei | plazadent.ro

extractie de masea de minte

Pentru oricine are nevoie de extractie de masea de minte, echipa medicala de la cabinetul stomatologic din sector 6, Plaza Dent, este intotdeauna pregatita pentru interventie. Accesati https://plazadent.ro/ pentru a cunoaste toate serviciile oferite in cabinet!