Datorita numeroaselor obligatii si treburi pe care trebuie sa le ducem la bun sfarsit zi de zi, adesea nu mai avem timp sa ne ocupam de casa. Cu toate acestea, nimeni nu isi doreste sa intre in casa dupa o zi obositoare de munca s sa gaseasca praf si mizerie, nu-i asa?

Datorita progreselor facute in domeniul tehnologiei putem lasa curatarea solului in grija aspiratorului robot. Un aparat care ne pastreaza casa curata si ne permite sa facem altceva. Dar, in alegerea aspiratorului robot trebuie sa tinem cont de mai multi parametri.

  • Marimea, sau mai degraba inaltimea

Trebuie sa tii cont de faptul ca un aspirator robot se va ocupa de unul singur de curatenia casei. De aceea, trebuie sa optezi pentru un model care sa permita circularea pe sub piesele de mobilier.

Deoarece tu stii ce mobile ai in casa, asigura-te de faptul ca alegi un aspirator robot capabil sa se strecoare peste tot.

  • Autonomia bateriei

Daca ai mai multe incaperi sau daca suprafata locuintei tale depaseste 25m² atunci ai nevoie de un aspirator robot care functioneaza pe baza de baterie. Opteaza pentru unul care afiseaza o autonomie de peste o ora.

  • Modul de filtrare

Tine minte ca principala functie a unui aspirator robot este aceea de a aspira praful, mizeria si firmiturile. Asemeni unui aspirator clasic, aspiratorul robot este dotat cu un sistem de filtre HEPA. Daca ai copii sau animale de companie atunci aceasta dotare este esentiala.

  • Tehnologiile integrate

Trebuie sa stii ca exista aspiratoare robot programabile si alte modele care nu ofera aceasta posibilitate. Daca iti doresti un aparat care sa se ocupe de menaj atunci cand nu esti acasa, opteaza pentru un model dotat cu un sistem de programare.

Exista trei tipuri de programari – fie programezi curatenia in fiecare zi la aceeasi ora, fie optezi pentru o curatenie zilnica la ore diferite. Daca aceste doua optiuni nu iti convin alege programarea intarziata. Functia de auto-andocare este importanta. Cu alte cuvinte, cand s-a descarcat, merge spre baza pentru a se incarca.

  • Periile

Numarul periilor variaza de la un model la altul. Unele modele sunt echipate cu perii laterale.

Unele aspiratoare robot beneficiaza si de o telecomanda pentru a putea fi controlate. Acum ca stii care sunt principalele criterii de care trebuie sa tii cont, vei putea alege un aspirator robot care sa iti satisfaca nevoile in ceea ce priveste curatenia.