Oamenii au trecut prin multe incercari in ultimii ani. De la pandemia Covid 19 care a zdruncinat din temelii intreaga lume si pana la razboiul nemilos din Ucraina, oamenii au nevoie de speranta, de dragoste si romantism pentru a privi cu speranta spre viitor.

Filmele romantice au reusit intotdeauna sa ridice moralul spectatorilor oferind mici franturi din viata obisnuita.

Topul celor mai bune filme romantice din toate timpurile

The Notebook – amestecarea afacerilor cu placerea pare sa fie reteta potrivita pentru unele dintre cele mai picante aventuri amoroase de pe marele ecran. Rachel McAdams si Ryan Gosling, un cuplul din viata reala la momentul respectiv, au intrat in rolul lui Noah si Allie, in aceasta spumoasa adaptare al lui Nicholas Sparks. Chimia lor este atat de fierbinte, incat i-a facut pe spectatori sa transpire.

Casablanca – o poveste de iubire din timpul razboiului care demonstreaza ca doar dragostea adevarata poate rezista testului timpului. Casablanca renunta la tipicul final fericit, devenind o capodopera a cinematografiei mondiale.

Mandrie si Prejudecata – Dragostea nu este niciodata simpla intr-o naratiune de-a lui Jane Austen. In acest roman, domnul Darcy este un barbat indragostit de Elizabeth Bennet, dar ii este greu sa recunoasca acest lucru. Keira Knightley si Matthew Macfadyen intruchipeaza memorabil pe cele doua personaje, iar dialogul din povestea de dragoste a facut multe femei sa suspine.

Cand Harry a intalnit-o pe Sally – Pot barbatii si femeile sa fie doar prieteni? Aceasta teorie este pusa la incercare in aceasta comedie romantica a lui Nora Ephron, cea care a facut din Billy Crystal un superstar, din Meg Ryan eroina oricarei femei si din Katz’s Deli, infamul decor din New York, al falsului orgasm auzit in întreaga lume.

Titanic – povestea sfasietoare de dragoaste dintre Rose si Jack a varsat multe lacrimi de-a lungul timpului. Imbarcati pe cel mai mare vas de croaziera din lume, protagonistii descopera dragostea adevarata in ciuda barierelor sociale.

Moonstruck – Nicolas Cage este Ronny Cammareri, un brutar cu o singura mana indragostit de logodnica fratelui sau. Fara doar si poate adevarata vedeta a filmului este Cher in rolul Loretta, un rol care i-a adus premiul Oscar pentru cea mai buna actrita.