Johnny Depp este unul dintre cei mai influenți și mai populari actori ai acestei generații, ale cărui filme prezinta un stil foarte distinct și unic. Este cunoscut mai ales pentru munca sa alături de regizorul Tim Burton, celebru pentru stilul său comedic/gotic, însă lista de credite a lui Depp cuprinde mult mai multe roluri. Iata cateva dintre cele mai cunoscute si indragite proiecte, ale actorului:

Corpse Bride (2005)

Aventura fantastică lui Tim Burton, Corpse Bride, este adesea citată ca fiind una dintre cele mai bune utilizări ale animației de până acum. Johnny Depp și Helena Bonham Carter joacă alături în rolurile lui Victor și Emily, care se căsătoresc din greșeală și intră în lumea misterioasă a morților.

Blow (2001)

Blow spune povestea incredibilă a lui George Jung, care se implica in afacerile de cartel și devine rapid importatorul numărul unu de cocaină, din lume. Este un film extrem de intens și cu un ritm alert, care prezintă ascensiunea și decăderea imperiului lui Jung.

What’s Eating Gilbert Grape (1993)

What’s Eating Gilbert Grape este o dramă clasică americană adaptată după romanul omonim al lui Peter Hedges din 1991. Filmul spune povestea unui tânăr pe nume Gilbert Grape, care este obligat să aibă grijă de fratele său mai mic și de mama sa cu handicap, în timp ce își caută propria sursă de fericire într-o lume care este în mod constant împotriva lui.

Filmul prezintă, de asemenea, o interpretare impecabila a lui Leonardo DiCaprio, care străluceste în rolul fratelui mai mic al lui Depp, într-un mod puternic și emoționant.

Edward Scissorhands (1990)

În ceea ce privește filmele gotice fantastice, ar fi dificil să găsești unul mai sincer și mai plin de compasiune decât Edward Scissorhands. În ciuda elementelor de groază pe care le implementează în intriga sa, filmul rămâne o examinare extrem de emoționantă a singurătății și a excluziunii sociale.

Johnny Depp oferă o interpretare excelentă în rolul titular, făcând din Edward un protagonist complet identificabil și simpatic care permite cu adevărat acestei povești să se dezvolte. Winona Ryder strălucește, de asemenea, în rolul iubitei lui Edward, cu care acesta dezvoltă o legătură emoționantă pe parcursul filmului.