Din ce in ce mai multe persoane sunt interesate sa urmeze un stil de viata sanatos, o alimentatie echilibrata, iar un cuptor cu aburi reprezinta investitia perfecta in orice locuinta. Cuptorul cu aburi nu mai este o noutate in intreaga lume, ci este un electrocasnic din ce in ce mai popular datorita avantejelor pe care le prezinta.

De ce sa investesti intr-un cuptor cu aburi?

Un cuptor cu aburi reprezinta o investitie foarte buna in sanatate, dar si in utilarea bucatariei personale. Acesta poate fi folosit pentru a prepara legume si carne intr-un mod inedit, la aburi, fara prajeli si fara alte metode care aduc prejudicii sanatatii.

Achizitionarea unui astfel de cuptor inseamna o stare de sanatate mai buna, o silueta mai frumoasa, o greutate constanta si o dieta echilibrata. Legumele preparate la cuptorul cu aburi isi pastreaza aroma, culoarea si textura. Comparativ cu metodele de preparare traditionale a mancarii, cuptoarele cu aburi aduc avantajul ca alimentele isi pastreaza mult mai bine vitaminele, nutrientii si mineralele.

In plus, mancarea nu va fi uscata la final si pot fi preparate mai multe feluri de mancare in acelasi timp, astfel incat gospodinele sa nu piarda foarte mult timp cu prepararea cinei pentru toti membrii familiei.

Cuptorul cu aburi usureaza munca gospodinelor

Prepararea alimentelor la cuptorul cu aburi inseamna cea mai rapida si cea mai sanatoasa metoda de a pregati alimentele, fie ca sunt proaspete sau congelate. Cuptoarele cu aburi functioneaza intr-un mod inedit, fara presiune, in intervalul de temperatura 40-100 de grade Celsius, ideal pentru a pregati legume, peste, garnituri, deserturi si alte preparate intr-un timp scurt.

Modul de curatare al cuptorului cu aburi

Gratie generarii aburului si incintei de inox a cuptorului, modul de curatare este foarte simplu. In compartimentul de gatit nu se vor forma depuneri de calcar, iar peretii netezi sunt usor de curatat cu o carpa imbibata in apa, pentru ca interiorul sa redevina uscat si stralucitor.