Suedia este un teritoriu imens, situat in mijlocul peninsulei scandinave. Alcatuit din mii de insule de coasta, inclusiv nenumarate lacuri interioare, precum si paduri boreale gigantice (da, aceleasi pe care turistii le pot gasi in Finlanda sau Norvegia ) si ghetari maiestuosi – dar pentru cat timp?

Principalele sale orase sunt situate pe coasta, iar tara are particularitatea de a avea multe poduri care leaga diferitele insule ale regatului intre ele. Capitala sa, Stockholm, de exemplu, este construita pe 14 insule! Multe puncte de interes turistic au loc pe acest teritoriu magnific.

Calea Kungsleden

In suedeza, Kungsleden inseamna „Calea Regala”. Aceasta cale de drumetie, este lunga de peste 425 km! Creata in secolul al XIX-lea, la initiativa Svenska Turistföreningen – o asociatie suedeza pentru promovarea turismului in tara – Calea Regala este impartita in patru parti: initial, fiecare trebuia sa corespunda unei plimbari de o saptamana.

Parcul National Abisko

Parcul National Abisko este situat in nordul Suediei, aproape de orasul Kiruna in Norrbotten in Laponia, aceasta zona naturala, perfect conservata este la doar o scurta plimbare de la granita norvegiana, la vest de satul – Abisko. Aici, turistii se pot plimba si bucura de seninatatea padurilor si a lacurilor prezente la fata locului! Locul fiind relativ izolat este recomandabil ca turistii sa fie bine echipati atunci cand viziteaza Suedia in mijlocul naturii.

Podul Øresund

Miticul, podul Øresund face legatura intre orasele Malmö din Suedia si Copenhaga din Danemarca. Are doua niveluri, primul dedicat autostrazii E20 si al doilea pentru a gazdui o linie de cale ferata. Mandrie locala, acest pod este o isprava tehnica si arhitecturala si traverseaza peisaje magnifice.

Parcul National Sarek

Un loc situat, de asemenea, in nordul Suediei, foarte aproape de orasul Jokkmokk din judetul Norbotten, in mijlocul Laponiei, Parcul National Sarek acopera aproape 2000 km² in Alpii scandinavi si este marginit de alte doua parcuri nationale splendide, cele din Padjelanta si Stora Sjöfallet. Turistii care au venit sa viziteze Suedia in nordul tarii, trebuie sa mearga si sa descopere acest spatiu natural care este minunat de explorat, pe drumetii, cu motocicleta sau cu bicicleta.