Aerul pe care oamenii il respira este poluat, dar este posibil ca acesta sa fie purificat fara filtru HEPA, ci prin prezenta uneia dintre cele mai benefice plante de apartament pentru sanatate.

Potrivit unui numar tot mai mare de studii internationale, plantele absorb particule si poluanti precum formaldehida si benzenul, eliberate in special de fumul de tigara, vopsea, mobilier si materiale de constructie.

De asemenea, un studiu recent releva faptul ca plantele in ghivece din birouri amelioreaza oboseala, stresul, durerile in gat, durerile de cap, tuse si deshidratare epidermica.

Care sunt cele mai benefice plante cu efecte asupra sanatatii?

Cercetatorii recomanda 1 sau 2 plante mici pentru 16 metri patrati de suprafata. Potrivit acestora, plantele cu frunze mari sunt mai bune decat plantele cu flori deoarece frunzele lor degaja mai mult oxigen.  Iata cateva plante recomandate pentru sanatatea organismului:

  • Limba soacrei

Este una dintre cele mai bune plante de apartament pentru sanatate. Aceasta planta dura cu frunze lungi lanceolate suporta o iluminare slaba si udare neregulata, astfel incat proprietarii nepasatori sau distrasi o pot ingriji fara probleme.

  • Dracaena

Este o planta de apartament decorativa datorita frunzisului sau stufos de verde intens si stralucitor. Trebuie insa evitata udarea in exces: frunzele vor fi acoperite cu pete maronii si galbene.

  • Planta paianjen

Este o planta de apartament usor de ingrijit. Are aceasta denumire datorita frunzelor sale lungi si subtiri, asemanatoare picioarelor unui paianjen. Este insa toxica pentru pisici.

  • Arborele de cauciuc

Este una dintre cele mai eficiente plante de apartament pentru eliminarea toxinelor din aer. Aceasta planta populara va prospera in spatele unei perdele care filtreaza lumina zilei. A se pastra umed solul in ghiveci in timpul sezonului de crestere.

  • Feriga

Aceasta planta cu frunze lungi se poate aseza pe un suport sau intr-un ghiveci suspendat la lumina zilei, dar nu in bataia directa a soarelui. Este o planta ornamentala care imbunatateste nivelul de umiditate in camerele in care aerul este uscat.

  • Ficusul benjamina

Este una dintre cele mai faimoase plante de apartament, deoarece este simplu de ingrijit.  Va trai ani de zile daca este protejata de lumina directa si curentii de aer.