In categoria carti vechi ieftine intra nu numai lecturi care nu mai ofera informatii de actualitate sau care nu mai prezinta interes pentru cititorii moderni, ci si carti ce apartin unor adevarati “titani” ai literaturii. Morometii este unul dintre cele mai apreciate romane ale literaturii romanesti, scris de Marin Preda, care prezinta viata si situatia unei familii din Campia Dunarii, aflata la rascrucea istoriei.

De ce Morometii este una din acele carti vechi ieftine care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca?

Marin Preda este unul din cele mai rasunatoare nume ale literaturii romane, autorul reusind sa creeze in romanul Morometii, structurat in 2 volume, universul satului romanesc din Campia Dunarii, punand accent asupra celei mai importante probleme ale societatii romanesti din ultima jumatate de secol, a disparitiei clase de tarani care sunt proprietari de pamant.

Oricine a citit o data romanul Morometii, trebuie sa il caute in rafturile online ale unui anticariat din Bucuresti pentru a-l reciti, deoarece are o incarcatura tragica, dar si multe situatii care sunt valabile si in societatea moderna actuala. Destramarea vietii fericite pe iluzia ca familia unita nu poate fi destramata de dorinta de avere este unul din principalele motive ale romanului, iar plecarea celor trei fii mai mari inseamna inceputul poverii, sub transformarile sociale si politice de dupa Razboi.

Pentru cititorii care au nevoie de motive pentru a reciti Morometii

Oferta PrintreCarti.ro include atat volumul 1 cat si volumul 2 din Morometii, o lectura foarte importanta a literaturii romanesti. Romanul presupune o reinterpretare a relatiei omului cu istoria si cu timpul.

Carti vechi ieftine | anticariat din Bucuresti | PrintreCarti.ro

carti vechi ieftine

Tema fundemantala este cea sociala. Se surprinde imaginea clasei sociale si a proprietarilor de pamant din clasa taranilor. Morometii este o lectura in care se consuma drama idealismului taranesc, aflata sub presiunea innoirilor si transformarilor prin care trece satul romanesc dupa al doilea razboi mondial, moment in care dispare complet un mod de viata.

Morometii este un roman care infatiseaza intru totul amintirea taranului autentic si a stilului de viata simplu al acestuia.