Un adult are 32 de dinti. Fiecare arc dentar adult are 16 dinti: 4 incisivi, 2 canini, 4 premolari si 6 molari. Copiii au doar 20 de dinti de lapte: nu premolari si doar 4 molari pe arcada. Cand dintii de lapte dispar in jurul varstei de 6 ani pentru a face loc danturii definitive, erupe si primul molar. Cel de-al doilea molar apare la varsta de aproximativ 12 ani, in timp ce cel de-al treilea molar, cunoscut si sub numele de molar de minte, apare in jur de 18-20 de ani sau chiar mai tarziu.

            Maselele de minte sunt pozitionate in spatele gurii, dupa cel de-al doilea molar. Acestea au acelasi rol ca si ceilalti molari. Maseaua de minte poate avea uneori caracteristici ciudate: o radacina sau mai multe, poate erupe sau nu. In cazul in care nu erupe, acesta exista in gingie dar nu are suficient spatiu sau axa sa de eruptie nu este corecta.

            Cand maseaua de minte strapunge gingia pentru a erupe dar eruptia stagneaza, riscul de infectie va creste, la fel si daunele pentru dintii vecini. Din cauza pozitiei sale, este dificil de periar, deci este un loc perfect pentru adunarea tartrului si a depozitelor de hrana, un adevarat cuib pentru bacterii. In cazul in care problemele se intensifica, molarul de minte trebuie extras.

            Extractia molarilor de minte este o procedura frecventa care fi efectuata sub anestezie locala. Astazi, exita foarte putine indicatii de interventie sub anestezie generala. Exista mai multe tehnici de extractie: daca pozitia este dificila, dintele poate fi taiat si extras in bucati mici sau poate fi extras la fel ca oricare alt dinte. In general, aceasta procedura necesita pre si post medicatie cu antibiotic pentru a preveni infectiile si pentru a reduce edemul.

Cabinet Stomatologic – Extractii de molar de minte

extractii de molar de minte

            Echipa medicala de la cabinetul stomatologic Plaza Dent este specialiata atat in extractii de molar de minte, cat si in alte proceduri precum implantare, ortodontie, chirurgie, edodontie la microscop. Pentru detalii legate de proceduri medicale, preturi si oferte, accesati plazadent.ro si documentati-va pentru sanatatea dumneavoastra orala!