Batranul si marea” este ultima lucrare importanta pe care Ernest Hamingway a publicat-o in viata sa. Povestea simpla este despre un batran care prinde un peste urias in apele din Cuba, doar pentru a fi devorat de rechini. Invins, se intoarce acasa cu scheletul pestelui legat de barca. Multi considera acest roman drept cea mai buna lucrare a lui Hamingway.

La momentul publicarii acestui roman, Hamingway nu mai scrisese o lucrare semnificativa de mai bine de un deceniu. Ultima sa carte de succes, ”Pentru cine bat clopotele”, a aparut in 1940, iar de atunci pana la publicarea acestui roman nu a mai scris nimic. Oamenii deja il considerau depasit, insa odata cu aparitia romanului ”Batranul si marea” se pare ca autorul s-a intrecut pe sine insusi.

Povestea batranului care pescuia era in mintea sa de ani de zile, deoarece in 1936 el publica un eseu care continea referinte la acest tablou. Doi ani mai tarziu a inceput sa lucreze la acest roman, apoi a renuntat si a scris alte romane. Asa se face ca de la momentul respectiv pana la publicarea povestii complete despre batranul pescar, au trecut cel putin 16 ani.

Hamingway avea obiceiul sa dedice cartile publicate cate unei persoane dragi. Asa se face ca ”Batranul si marea” este un roman publicat prietenilor sai decedati de curand, Charlie Scribner si Max Perkins, care au decedat inainte ca romanul sa vada lumina tiparului.

Cand Hamingway a trimis manuscrisul romanului catre editorul sau, Wallace Meyer, a facut acest lucru alaturi de o scrisoare in care preciza faptul ca este constient ca acela era cel mai bun roman pe care il putea scrie vreodata. El mai adauga precizarea ca spera ca odata cu acesta sa scape de criticile prin care trece ca si scriitor.

Cumpar carti in regim de anticariat | cumparam carti din toate domeniile | www.anticariat-carti.com

cumpar carti in regim de anticariat

Mai sunt multe aspecte nestiute de catre publicul larg, insa cine este curios in legatura cu acestea, ar trebui mai intai sa citeasca romanul pentru a intelege mai bine ce se ascunde in spatele lui. Daca l-ati citit, inteles si v-ati imbogatit cu el, lasati si pe altii sa face acest lucru punand cartea la vanzare! Cumparam carti din toate domeniile, dar mai ales carti care pot atinge cititorul, iar ”Batranul si marea” este o astfel de carte!

Cumpar carti in regim de anticariat, iar daca mai aveti si altele pe care nu le folositi, accesati http://www.anticariat-carti.com/ si incheiati tranzactii reusite cu cei care sunt cu adevarat interesati de acestea!