O excursie in Asia este o adevarata provocare pentru turisti. Unii turisti prefera aceste locuri pentru ca sunt exotice si pline de aventura si necunoscut. Alti turisti isi indeplinesc un vis mai vechi, acela de a vizita una dintre cele mai atractive destinatii din Asia, Myanmar.

Myanmar este o fosta colonie britanica, una dintre cele mai mari tari din Asia de Sud-Est, cu o suprafata de trei ori mai mare decat Romania. Ca atare, pentru a vizita obiectivele turistice, oamenii trebuie sa parcurga distante destul de mari si sa foloseasca avionul sau autobuzele locale. Localnicii prietenosi primesc strainii foarte bine si ii trateaza excelent.

Cand este cel mai bine sa vizitezi Myanmar si ce obiective sa nu ratezi?

Inainte de a pleca in Myanmar, turistii trebuie sa ia in calcul nu numai ofertele la biletele de avion, ci si perioada in care se afla. Aici exista un sezon ploios, cu ploi torentiale care pot tine cateva zile sau cateva saptamani. Ca atare, intre lunile mai si octombrie, nu este chiar o destinatie de vis. Turistii trebuie sa ia in calcul o vizita aici in lunile noiembrie, decembrie, ianuarie si februarie. Doua saptamani sunt suficiente pentru a strabate tara.

In plus, inainte de a veni in Myanmar, turistii trebuie sa isi ia toate masurile de siguranta, sa isi faca vaccinurile necesare, anume vaccinul impotriva febrei tifoide si a difteriei, masuri de precautie importante pentru linistea turistilor. Pe langa cele doua vaccinuri, este necesara si o asigurare de calatorie si evitarea mancarii gatite pe strada.

Turistii trebuie sa se asigure ca detin viza pentru a vizita Myanmar, dar si scrisoarea de aprobare a vizei. Din punctul de vedere al religiei, majoritatea locuitorilor sunt budisti. Aici turistii nu au voie sa poarte umerii dezgoliti, rochii sau fuste scurte, pantaloni scurti, sa tina cont de religie si de superstitii, de obiceiurile locului.

Cele cateva zile petrecute in Myanmar vor fi pentru turisti o adevarata provocare culturala si religioasa, dar si o experienta de neuitat.