Voluntariatul si beneficiile sale

Va amintiti acea intrebare pe care toata lumea o adreseaza copiilor: ”ce vrei sa devii cand vei creste mare?” Fiecare raspunde in functie de ceea ce isi doreste in acel moment, iar raspunsurile sunt dintre cele mai diverse: profesor, pilot, doctor, fotbalist, balerina si exemplele pot continua.

Fiecare adult a visat in copilaria sa ca va deveni ceva anume. Peste ani, rememorand raspunsurile, unii vor constata ca au ajuns unde si-au propus, iar altii au luat-o intr-o total alta directie. Pana la urma, este important ca fiecare sa faca ce ii place si sa nu faca niciun compromis in acest sens.

Din pacate, unele persoane nu indraznesc nici macar sa viseze prea departe. De ce? Pentru ca nu au avut ocazia sa-si descopere pasiunea, sa-si demonstreze talentele si sa atinga potentialul maxim in acea directie. Pentru toti copiii, tinerii in cautarea indeplinirii visului, dar si pentru adultii realizati din punct de vedere profesional, voluntariatul poate fi ca o gura de aer proaspat.

Voluntariatul poate imbogati viata oricui prin foarte multe cai.

Va oferi noi experiente de viata si noi perspective asupra aspectelor sociale de dezvoltare, precum si a functionarii interne a organizatiilor non-guvernamentale in comunitate. Voluntariatul s-a dovedit, de asemenea, ca ajuta la sporirea increderii in sine a persoanelor, scotandu-le din zona de confort. Studiile arata ca interactiunea sociala din actiunile de voluntariat poate contribui la combaterea problemelor de sanatate mintala, anxietate si depresie.

Intr-o lume din ce in ce mai individualista, sentimentul de aparteneta la comunitate si implicare s-a pierdul, insa prin intermediul voluntariatului multi gasesc sprijinul de care au nevoie. Prin implicarea in actiuni voluntare care implica ajutorul oferit altora, se vor descoperi sentimente de realizare personala si satisfactie.

Voluntariatul este o modalitate excelenta de a cunoaste si mentine relatii apropiate cu alti indivizi care apara si se implica in aceleasi cauze. Munca si dedicarea altora ar putea fi o buna sursa de inspiratie si motivare in realizarea propriilor proiecte, dar poate genera si idei de cariera. Intr-o piata a muncii extrem de competitiva, experienta voluntariatului poate deveni incredibil de importanta, aratand angajatorilor o alta fata a viitorului angajat.

Oricand gasiti cauze in care simiti ca trebuie sa va implicati, o puteti face cu inima deschisa deoarece voluntariatul aduce numai beneficii pe toate planurile!