De multe ori, apartamentul este comparat cu o cutie de chibrituri iar posibilitatile pe care le au locatarii de a se bucura de verdeata sunt minime, chiar zero. Daca nu ies in parc si nu au privilegiul de a le umbri un copac fereastra de la dormitor sau de la sufragerie, atunci cu siguranta pot afirma locatarii blocurilor ca traiesc intre ziduri de beton care iarna ingheata si vara sfaraie de caldura. Insa se poate face ceva pentru a le mai „oxigena„ viata celor care locuiesc la apartament si anume optarea pentru plantele care pot fi crescute in interior, in ghiveci.

Plante decorative pentru apartament?

Printre cele mai populare si mai indragite plante de apartament se numara muscatele, datorita frumusetii florilor si modului simplu de ingrijire. Muscatele sunt foarte populare pentru ca nu sunt pretentioase si sunt foarte frumoase. Le este necesara o cantitate de lumina si o temperatura potrivita, trebuie asezate la geam, intr-un loc bine aerisit si oamenii se pot bucura pe tot timpul anului de florile acestor plante.

O alta planta populara in apartamente este ficusul, una din cele mai impozante si rezistente plante, fiind un filtru de aer pentru apartament. Aceasta planta va improspata aerul din incapere si va arata perfect in orice colt. Gardenia este in topul celor mai populare plante de apartament, impresionand prin frumusetea ei si prin delicatete. Este o planta care are nevoie de o ingrijire speciala, udata frecvent si la radacina, dar si frunzele pulverizate cu apa.

Atat din punct de vedere estetic cat si al utilitatii in apartament, violeta de Parma este apreciata pentru coloritul senzational, care variaza de la alb pana la nuante de mov, violet si albastru. Aceasta planta trebuie udata prin umplerea farfuriei ghiveciului cu apa si nu trebuie mutata prea des. Begoniile sunt plante de apartament foarte populare pentru ca inveselesc decorurile anoste, insa trebuie amplasate in locuri cu lumina difuza. Cactusul, sub diferitele sale forme este una din cele mai populare plante de apartament, datorita coloritului si diversitatii acestei plante. Cactusul se ingrijeste usor, necesitand udare la trei saptamani. Alte plante indragite de persoanele care locuiesc in apartament sunt aloe vera, philodendron dar si trandafirul japonez.