Datorita avantajelor pe care le poate oferi, poarta motorizata devine acum cel mai bun aliat al tuturor. Acest sistem permite atat cresterea nivelului de securitate, cat si confortul in cadrul unei resedinte. Multe persoane prefera portile echipate cu un dispozitiv electric, deoarece echipamentul este accesibil tuturor bugetelor.

Pentru cei care nu sunt inca convinsi de ideea de a-si motoriza poarta, iata mai multe explicatii cu privire la avantajele acestui sistem.

Fie ca este vorba despre o poarta glisanta sau batanta, este intotdeauna posibila integrarea unui motor care va activa automat structura. Acest motor va efectua o miscare de tragere care va activa ulterior poarta astfel incat sa se deschida sau sa se inchida.

Initial, scopul investitiei intr-o motorizare este de a usura utilizarea portii. Ulterior, aceasta usurinta de utilizare economiseste timp considerabil si imbunatateste securitatea. In plus, pentru persoane fizice, motorizarea portii lor adauga o valoare suplimentara casei lor.

Pentru cei cu copii, animale de companie sau persoane cu mobilitate redusa, utilizarea unei porti motorizate este o solutie perfecta care faciliteaza trecerea si limiteaza accesul.

In plus, existenta unui motor la portal ii permite sa aiba mai multa rezistenta la intemperii si alte atacuri. Drept urmare, poarta va avea o durata de viata mai lunga in comparatie cu una care nu este motorizata.

Cum functioneaza poarta motorizata?

Deoarece un motor trebuie sa fie integrat in poarta, in primul rand, este necesar sa se aleaga tipul de motorizare care se potriveste nevoilor fiecarei persoane. Daca operatiunea trebuie efectuata pe o poarta deja existenta, alegerea motorului depinde in intregime de tipul portii. Pe de alta parte, daca este o poarta noua, ansamblul trebuie ales in functie de locatia portii.

Pentru a fi mai exact, in acest al doilea caz, totul depinde de spatiul disponibil, care este planificat pentru a gazdui poarta. Pentru cei care detin o abilitate in domeniu si in conexiuni electrice, este destul de posibil sa faca o auto-instalare.  In plus, pentru cei care nu au niciun concept pe aceasta tema, se recomanda insistent sa solicite ajutorul unui profesionist in materie.