Cadrele medicale si pasionatii acestui domeniu nu invata numai in salile de curs si in saloane de spital, ci formarea lor continua dincolo de limitele halatelor albe. Formarea unui medic este una continua, este una care nu inceteaza niciodata, bineinteles, daca individul doreste acest lucru. Exista unele carti cu tematica medicala care ar trebui citite de catre oricine cocheteaza cu acest domeniu, deci iata cateva idei de titluri!

La varsta de 36 de ani, pe punctul de a incheia un an de pregatire in calitate de neurochirurg, Paul Kalanithi a fost diagnosticat cu cancer pulmonar in stadiu IV. Ieri fusese medicul care salva oameni de la moarte iar azi este un pacient care lupta sa traiasca. ”Cu ultima suflare” de Paul Kalanithi este o carte extraordinara despre arta de a fi om si cea de a fi profesionist in domeniul medical, este o combinatie perfecta intre ratiune si sentimente, ceea ce o face demna de citit.

Casa lui Dumnezeu” este un roman clasic despre medici, scris de Samuel Shem. Acesta a fost numit si Anatomia lui Gray inainte ca aceasta serie sa apara. E de neratat, mai ales pentru cei interesati!

Pe muchie de cutit. Insemnarile unui chirurg despre o stiinta imperfecta” surprinde cazuri reale ale lui Atul Gawande care exploreaza puterea si limitele medicinei, oferind un punct de vedere neclintit de la celalalt capat al bisturiului. Complicatiile sau nastere unei stiinte care nu este deloc ideala, ci nesigura, perplexa si profund umana.

Anatomia sperantei” de Jerome Groopman este o marturie a autorului din timpul studentiei sale, perioada in care ignora rolul vital al sperantei in viata pacientilor. In urma experientelor traite, cartea se termina cu incercarea sa remarcabila de a creiona o biologie a sperantei. Cu apreciere pentru elementele umane si pentru stiinta, Groopman explica cum sa distingi adevarata speranta de cea falsa si cum sa atingi limitele acestei emotii esentiale.

Cumpar carti in Bucuresti | anticariat-carti.com

cumpar carti in Bucuresti

Daca aceste carti v-au starnit candva curiozitatea, le-ati achizitionat si v-ati inspirat din ele, poate ar fi timpul sa le dati mai departe. Echipa unui anticariat online va ofera posibilitatea sa le vindeti. Cumpar carti in Bucuresti, nu conteaza subiectul atat timp cat arata bine si pot fi revandute. Accesati anticariat-carti.com si aflati mai multe despre cumparatorii de carti vechi din Bucuresti si, cu siguranta, veti dori o colaborare!