Iarna vine cu temperaturi scazute, iar daca pentru majoritatea oamenilor este o placere sa curete zapada sau sa practice sporturi de iarna, cei care au probleme cu inima nu se pot bucura de aceste daruri. Chiar si mersul pe jos prin zapada umeda poate fi un efort mult prea mare pentru o persoana cu afectiuni cardiace.

Foarte multi oameni sunt suficient de vigurosi astfel incat sa faca fata stresului pe care-l resimte corpul atunci cand este expus temperaturilor scazute. Cu toate acestea, daca nu se iau anumite masuri de precautie, hipotermia este la doar un pas distanta. Hipotermie este numita situatia in care temperatura corpului a scazut sub 35 de grade Celsius. Apare atunci cand corpul nu mai produce suficienta energie pentru a mentine temperatura interna la o valoare optima. Printre simptome se numara confuzia, reactiile incetinite, tremurul si somnolenta.

Copiii si varstnicii sunt mai expusi acestui risc, deoarece pot avea capacitate limitata de a comunica sau de a se misca. Persoanele in varsta pot avea, de asemenea, o cantitate mica de grasimi subcutanate, deci o capacitate limitata de a simti temperatura. Pot foarte usor sa sufere de hipotermie fara sa stie ca sunt in pericol.

Pe langa temperaturi scazute, vanturile puternice, zapada sau ploaia, pot fura caldura corporala. Vantul este deosebit de periculos pentru ca indeparteaza ”capsula” de aer incalzita din jurul corpului. In mod similar, umezeala determina pierderea caldurii mult mai repede decat in conditii uscate.

In ceea ce priveste inima, vremea rece nu o afecteaza in mod direct, insa o obliga sa depuna mai mult efort, situatie care o poate afecta pe termen lung. Tocmai din acest motiv, persoanele cardiace sunt nevoite sa traiasca intr-un mediu constant, fara extreme in ceea ce priveste temperatura, alimentatia, efortul si chiar sentimentele. Consultul medical de rutina este o necesitate absoluta si nu ar trebui deloc amanat sau evitat.

EKG de vanzare si multe alte accesorii utile | ecomedical.ro

EKG de vanzare

Daca sunteti medic si aveti in vizor persoane cardiace, poate nu ar fi rau sa dotati cabinetul cu tot ce este necesar unor consultatii complete. La magazinul EcoMedical puteti gasi holtere EKG de vanzare, dar si multe alte accesorii utile intr-un cabinet ce ofera servicii medicale. Accesati ecomedical.ro si consultati oferta pentru EKG de vanzare sau alte dispozitive medicale care va sunt utile!