Crampele menstruale se simt, de obicei, ca o durere in abdomenul inferior inainte sau in timpul perioadelor menstruale, fiind declansata, uneori, si in zona spatelui sau a coapsei. Alte simptome pot include greata, transpiratii si ameteli.

Exista doua tipuri de crampe menstruale: dismenoree primara si secundara. Dismenoreea primara, care de obicei incepe dupa mai multi ani de la prima perioada menstruala, nu implica anomalii fizice. Substantele asemanatoare hormonilor, numite prostaglandine, care sunt produse natural in organism, se crede ca provoaca aceste crampe menstruale si sunt responsabile de durere si inflamatie.

Dismenoreea secundara, pe de alta parte, are o cauza fizica subiacenta, cum ar fi endometrioza, boala inflamatorie pelvina, fibromul uterin sau polipii uterin.

Remedii naturale impotriva durerii

1) Acizii grasi omega-3

Acizi grasi omega-3 se gasesc in peste precum somon, macrou, sardine si hamsii. Acestea sunt, de asemenea, disponibile in capsule de ulei de peste, care de obicei sunt forma preferabila de majoritatea oamenilor.

2) Magneziu

Magneziul este un mineral care se gaseste in mod natural in alimente cum ar fi legumele cu frunze verzi, nuci, seminte si cereale integrale. Este, de asemenea, disponibil ca suplimente nutritive. Magneziul este necesar pentru mai mult de 300 de reactii biochimice si ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, fiind necesar pentru functia musculara si nervoasa normala, ritmul inimii, functia imuna, tensiunea arteriala si pentru sanatatea osoasa

3) Acupresiunea

Este o practica traditionala de vindecare care se bazeaza pe aceleasi principii ca la acupunctura, insa in loc de a aplica ace la punctele de acupunctura, se aplica presiunea.

Alte remedii naturale pentru crampele menstruale sunt:

Dieta cu continut scazut de grasimi

Vitamina E

Vitamina B1

Caldura

Chimen dulce

Aromaterapie

Masaj

Calciu.

Din cauza lipsei de cercetare de sprijin, este prea devreme pentru a se recomanda orice remediu natural ca un tratament pentru crampe menstruale. Suplimentele nu au fost testate din punctul de vedere al sigurantei si datorita faptului ca acestea sunt in mare parte nereglementate, continutul anumitor produse poate diferi de cele specificate pe eticheta produsului.