In loc sa recurgeti la medicamente scumpe cu efecte secundare sau la masura extrema a interventiilor chirurgicale pentru implantul de par, puteti incerca aceste suplimente naturale pentru a promova cresterea parului sanatos.

Remedii naturale pentru pierderea parului

  1. Saw Palmetto: Acest supliment natural este functioneaza prin blocarea producerii de DHT, un metabolit al testosteronului care cauzeaza caderea parului. Saw palmetto este extras din fructele de palmier salbatic din America de Sud-Est si este bogat in acizi grasi, steroli vegetali si flavonoizi..

  2. MSM: De asemenea, cunoscut sub numele de metil-sulfonil-metan, MSM ajuta la producerea de keratina, care este esentiala pentru cresterea sanatoasa a parului. Nivelele sanatoase de colagen sunt necesare pentru ca parul sa-si pastreze forta si integritatea tineretii. De asemenea, se crede ca ajuta la cresterea naturala a parului.

  3. Vitamina B: Deficienta de diferite vitamine poate provoca pierderea parului, in special in vitamina B2, adica riboflavina, si B5, adica pantotenat. Deficientele vitaminei B6 (biotina) sunt rare, dar administrarea unui supliment de biotina poate promoveaza unghiile sanatoase si cresterea parului. Folosirea unui supliment de vitamina B care include biotina poate sustine cresterea sanatoasa a parului prin cresterea circulatiei scalpului si a foliculilor de par intineriti.

  4. Acizi grasi esentiali: Acizii grasi esentiali din nuci, seminte de in, peste si avocado sunt foarte importanti pentru parul sanatos. Omegas 3 si 6 pot ajuta la circulatia sanguina si cresterea celulelor, care sunt importante atat pentru foliculii de par. Este, de asemenea, sursa naturala a organismului de lubrifiant pentru scalp si ajuta la contributia la glanda sebacee responsabila de hranirea foliculilor pilosi. O deficienta a acizilor grasi poate duce la piele uscata si neclara, matreata, par uscat, fragil si pierdere substantiala a parului.

  5. Fier: Un deficit de fier este cunoscut ca anemie, care poate provoca oboseala, un sistem imunitar slabit, caderea parului, unghiile uscate si palpitatiile inimii. Femeile aflate la varsta fertila sunt mai predispuse la deficit de fier decat barbatii, cel mai probabil din cauza pierderii de sange din menstruatie si a cresterii cererii de sange in timpul sarcinii.

  6. Vitamina C: joaca un rol important in intretinerea sanatoasa a intregului corp, inclusiv pielea si scalpul, si ajuta corpul sa absoarba fierul, care sustine circulatia foliculilor de par si imbunatateste astfel alimentarea nutrientilor necesari pentru cresterea parului.