Monoxidul de carbon este un ucigas tacut, deci iata cateva sfaturi pe care daca le respectati va protejati casa, familia si resursele financiare. Orice aparat care functioneaza pe baza de gaz, cum ar fi o plita, un boiler sau o centrala termica, poate duce la scurgerea gazului de monoxid de carbon, care poate fi mortal. Este inodor, incolor si fara gust, iar simptomele pot fi adesea confundate cu simptomele gripei. Poate ucide foarte repede si afecteaza, in special, copiii si persoanele vulnerabile.

Din fericire exista o serie de masuri pe care le puteti lua pentru a preveni, in primul rand, scurgerea de monoxid de carbon, cat si avertizarea potrivita atunci cand se intampla acest lucru.

In primul rand, asigurati-va ca aparatele care utilizeaza gazul pentru a-si indeplini functia, sunt instalate corect. Montarea unei centrale sau a unei plite nu este o munca potrivita unui amator, ci este necesar ca un inginer in domeniu sa instaleze totul in conformitate cu reglementarile de siguranta care vor reduce la minimum riscul de scapare a monoxidului de carbon.

Aparatele pot dezvolta defecte in timp. Cel mai bun mod de a evita acest lucru este sa le mentineti corespunzator. Un serviciu anual de intretinere si monitorizare a intregii instalatii de incalzire, este absolut util si necesar pentru a preveni problemele.

Lipsa unei ventilatii adecvate este unul dintre cele mai mari riscuri in cazul scurgerilor de monoxid de carbon. Asigurati-va ca orice spatiu in care exista un aparat ce functioneaza pe baza de gazm este bine ventilat si nimic nu blocheaza sau acopera aerisirea.

Alarmele de detectare a monoxidului de carbon sunt foarte utile, importante si relativ ietine. Un detector de gaz va detecta chiar si cele mai mici niveluri de monoxid de carbon si va emite o alarma. Este important ca aceste aparate sa respecte anumite standarde, de aceea ar trebui achizitionate de la distribuitorii autorizati. Testarea periodica si schimbarea bateriilor sunt actiuni care fac parte din rutina de intretinere a aparatului.

Calorifere ieftine, centrale termice, cele mai bune preturi | ecalorifere.ro

calorifere ieftine

Indiferent ca doriti un detector de gaz, calorifere pentru baie sau centrale termice, le gasiti pe toate in celebrul magazin eCalorifere.ro. Accesand ecalorifere.ro puteti vedea ofertele curente si puteti alege calorifere ieftine si calitative!