Acneea de pe spate nu este niciodata placuta, mai ales pe timp de vara, cand domnisoarele aleg sa poarte maiouri si costume de baie. In timp ce cremele medicamentate si produsele de curatare sunt, de obicei, optiunile de tratament de top, o serie de remedii naturale si trucuri simple pot ajuta, de asemenea, la alungarea acestei complicatii.

Ca toate formele de acnee, acneea de pe spate – denumita si “bacne” – apare atunci cand foliculii de par de sub piele se infunda. Supraproductia de ulei (sebum), acumularea de bacterii si inflamarea glandelor sebacee producatoare de ulei pot juca un rol in aparitia cosurilor.

In plus, deoarece porii de pe spate sunt semnificativ mai mari decat cei de pe fata, acestia se pot infunda mai usor si pot pregati rapid terenul pentru o eruptie acuta.

Care sunt cele mai bune remedii naturale si obiceiuri care ajuta la tratarea acneei

Cercetarile arata ca aproximativ jumatate dintre persoanele cu acnee sufera de o afectiune numita acnee trunchiala, in care cosurile se pot forma pe spate, piept, umeri si trunchi.

Un studiu din India sugereaza ca uleiul de arbore de ceai (un ulei esential folosit de mult timp in aromoterapie) poate ajuta la distrugerea bacteriilor care traiesc in piele si care sunt implicate in acnee.

Potrivit studiului, persoanele cu acnee care au aplicat un gel de 5% de ulei de arbore de ceai pe cosurile lor au avut o reducere de 3,55 ori a numarului de cosuri, precum si o scadere de 5,75 ori a severitatii cosurilor.

Deoarece balonarea si acneea merg mana in mana, stabilirea unei diete alimentare antiinflamatorii, ce include fructele de padure, anumite tipuri de nuci, cereale integrale si fasole, poate ajuta la reducerea viitoarelor eruptii de acnee pe spate.

De asemenea, unele cercetari indica faptul ca mineralul esential zinc poate ajuta la combaterea inflamatiilor legate de acnee si la reducerea productiei de sebum a pielii.

Asadar, printr-o alimentatie sanatoasa, bogata in fibre si vitamine, evitarea consumului de lichide toxice, cum ar fi sucurile si inlocuirea acestora cu apa, pot face minuni in privinta acneei de pe corp.