Perna din spuma cu memorie este un dispozitiv utilizat pe scara larga, inventat de catre NASA in 1966 cu scopul de a oferi o distributie egala a presiunii din jurul corpului astronautilor care se confruntau cu schimbarile de gravitatie. Spuma cu memorie este folosita in ziua de azi in mai multe scopuri, indeosebi in crearea pernelor sau saltelelor.

Cui ii este necesara o perna din spuma cu memorie?

Specialistii Ortosan.ro recomanda pernele anatomice sau din spuma cu memorie tuturor persoanelor, indiferent de varsta si sex, care doresc sa aiba o sustinere ideala a corpului, dar si o suprafata moale de dormit. Persoanele cu gatul sensibil sau care au probleme cu coloana si doresc sa evite pozitiile de somn in care pun presiune pe un anumit punct trebuie sa aleaga perna din spuma cu memorie.

Criterii pe baza carora clientii aleg cea mai buna perna din spuma cu memorie

Exista cativa factori importanti de care trebuie sa tina cont persoanele care aleg o astfel de perna:

  • Densitate

Pernele din spuma cu memorie cu densitate mica sunt mai moi, au o fermitate mica si nu sustin capul si gatul foarte bine, in timp ce modelele cu densitate mare sunt recomandate tuturor celor care au nevoie de o sustinere corespunzatoare a corpului.

  • Forma

Pernele din spuma cu memorie sunt disponibile in mai multe forme, concepute pentru a oferi sustinere in anumite zone ale corpului. Astfel, clientii pot alege forma clasica a pernei, dar si perna ergonomica (cea mai populara si benefica perna anatomica), forma cilindrica (recomandata persoanelor care sufera de dureri de gat si dureri lombare) si nu doresc sa investeasca intr-un set de perne ortopedice, dar si perna cu protuberante.

Perna din spuma cu memorie | set de perne ortopedice | Ortosan.ro

perna din spuma cu memorie

  • Materiale

Perna anatomica poate fi realizata din materiale naturale, antialergice sau hipoalergice, dar si din materiale simtetice, care insa nu permit o aerisire adecvata si duc la transpiratie excesiva si supraincalzire.

In general, perna cu spuma de memorie este foarte accesibila atat din punct de vedere al pretului, cat si din punct de vedere al usurintei cu care poate fi comandata.

Acceseaza site-ul Ortosan.ro si cumpara un set de perne ortopedice care se afla acum la reducere!