Nu toata lumea este familiarizata cu conceptul de „refurbished” si de aceea unele persoane ezita sa achizitioneze un astfel de produs, chiar daca indeplineste toate conditiile. De cele mai multe ori, produsele „refurbished” nu au fost folosite de o persoana fizica, ci au fost inchiriate de diverse companii si returnate dupa o perioada de timp.

Acesta este cazul cel mai des intalnit la calculatoarele refurbished. Bineinteles, nu este exclus nici ca o persoana fizica sa fi fost cea care a returnat produsul respectiv. In cazul in care calculatorul nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor clientului, majoritatea magazinelor le ofera sansa sa-l returneze, iar ele au datoria sa-i anunte pe viitorii cumparatori de starea produsului.

Prin ce se diferentiaza calculatoarele refurbished de cele SH?

Spre deosebire de un calculator SH, cel refurbished trece prin mai multi pasi pentru a confirma calitatea lui inainte de a fi din nou comercializat.

Fiecare piesa trebuie sa functioneze ca la carte, iar de cele mai multe ori, produsul are si un sistem de operare preinstalat. Licenta o sa fie garantata de distributor. In functie de modelul achizitionat, clientul va primi si o garantie.

Calculatoare refurbished | Laptopuri refurbished | It-Sh.ro

laptopuri refurbished

Pe It-Sh.ro exista categorii speciale dedicate produselor refurbished. Clientii vor observa imediat ca fiecare model vine impreuna cu o varianta de Windows, de cele mai multe ori varianta Windows 10 Home sau Pro, asa ca licenta nu trebuie cumparata separat.

Calculatoare refurbished si alte produse similare

Pe langa calculatoare mai exista si laptopuri refurbished, care functioneaza pe acelasi principiu: au fost folosite intr-o companie si apoi returnate.

Componentele unui laptop sunt mai greu de schimbat ca cele ale unui calculator, asa ca multi oameni tind sa-si cumpere unul nou cand cel vechi se strica, in loc sa caute pe piata componentele respective.

Prin urmare, persoanele care nu-si permit un calculator nou din diverse motiv, dar nici nu vor sa riste cumparand unul de tip second-hand, pot alege optiunea produselor refurbished: pretul este unul accesibil, iar alegerea va fi una benefica pentru mediul inconjurator, deoarece calculatoarele si laptopurile nu sunt aruncate, ci folosite in continuare.