De cele mai multe ori, vanzarea cartilor vechi se dovedeste o provocare. Proprietarii care au sute sau chiar mii de volume de carti vechi au mai multe posibilitati de a le vine: prin intermediul unor anticariate care cumpara carti sau prin intermediul site-urilor de anunturi online.

Cea mai simpla, mai rapida si mai eficienta varianta de a vinde cartile vechi este reprezentata de colaborarea cu un anticariat cunoscut, precum CumparCarti.ro, care isi trimite echipa de specialisti pentru a evalua cartile si a oferi o suma de bani corecta in locul acestora.

De ce vanzarea cartilor vechi pe site-uri de anunturi gratuite este mai putin avantajoasa decat colaborarea cu reprezentantii unor anticariate care cumpara carti

Site-urile mari de anunturi gratuite ofera si oportunitatea promovarii anunturilor in schimbul unei sume de bani. In caz ca proprietarii cartilor nu au suficient de multi bani sa investeasca in promovare, atunci cu siguranta anuntul cu volumele de vanzare nu va fi remarcat, mai ales ca nu multi sunt cei care cauta carti in mediul online, pe site-uri de anunturi.

In plus, pe un site de anunturi, intr-un singur anunt nu se pot pune toate volumele din biblioteca, mai ales daca sunt cateva sute. Nimeni nu va dori sa cumpere sute de volume odata si sa isi incarce spatiul personal, indiferent de cat de pasionat ar fi de lectura. De aceea, anunturile de pe site-urile de acest gen trebuie sa contina cate un volum (sau mai multe daca este vorba despre o colectie a aceluiasi autor sau edituri), fotografiat si prezentat in amanunt pentru a atrage atentia cumparatorilor.

Cumpar carti la kg | anticariate care cumpara carti | CumparCarti.ro

anticariate care cumpara carti

Raspunzand la un anunt de tipul cumpar carti la kg”, proprietarii nu mai sunt nevoiti sa treaca prin aceste etape ale postarii anunturilor, dar nici prin teama ca nu vor fi platiti pentru cartile trimise si prin dificultatea realizarii coletelor care sa corespunda normelor Postei Romane sau a companiilor de curierat.

Nu in ultimul rand, cumparatorii de carti vechi se deplaseaza la domiciliul solicitantilor, le face o oferta de pret pe care, daca o accepta, acestia o platesc cash si ridica inclusiv sutele de volume in mod gratuit.